El dia 5 de juliol Vallsgenera va ser present amb el seu agent d’innovació social i digital a la trobada del Col·laboratori de Catalunya per parlar d’innovació social i digital a la Fundació Bofill de la mà d’i2CAT.
Artur Serra destacava que ara el model dels livinglabs estan arrelant a Europa i que aquest model d’innovació es converteix en el camí per resoldre els reptes que tenim. D’aquesta manera, la recerca té impacte en la ciutadania. Ens convidava a seguir l’ENoLL (European Network of Living Labs), on podrem veure els diferents projectes que s’impulsen a Europa.
La directora general de Societat Digital, Liliana Arroyo, va destacar la importància que té per a la Generalitat l’impuls dels projectes del Col·laboratori de Catalunya per poder acostar la innovació a la societat i poder generar impactes positius i transformadors a la nostra societat.
Es va aprofitar la trobada per presentar una eina per fer possible tot això. La dinamització de la innovació social i digital pretén unir la quàdruple hèlix, representada pels sectors de l’empresa, l’administració, la ciutadania i l’acadèmia, cosa que fa destacar el paper fonamental de les sinergies i relacions entre agents. Aquesta plataforma és una evolució de la plataforma Decidim, que la Generalitat ja fa servir per facilitar la dinamització dels processos de participació. Ara s’ha desenvolupat per aplicar-la a poder identificar-nos com a agents innovadors, detectar projectes i crear sinergies.
I vàrem acabar fent un treball en equip per identificar i categoritzar els reptes que tenim com a país en el marc de la innovació social i digital.
Per nosaltres va ser un plaer compartir l'espai i converses amb Artur Serra, Liliana Arroyo Moliner, Ricard Faura i Homedes, Ricard Benítez Hernàndez, Valentí Garcia, Mercè Fort, Rafael Nualart, Sergi Figuerola-Fernández, PhD, Eva Gómez Suárez i Esther Subias, entre molts altres.